zaterdag 9 juli 2011

Foto ronde!

Rode kool in avondlicht, mooi he?





Broccoliiiiiiii! Goed kijken..in het midden!





Wat een feestje!

Momenteel is het haast te veel om foto's te maken, verhalen te schrijven en onkruid te wieden. De tuin (en ikzelf) draait op volle toeren! Ik heb inmiddels de tweede courgette in huis en de derde groeit gestaag. De tweede zaaironde van de bietjes heb ik vandaag uitgedund. Ik heb ze gelijk op een nieuw plekje gezet. Ze zeggen dat bietjes verplaatst kunnen worden dus dat hoop ik dan maar. De eerste zaaironde groeit heel goed! Op zoek naar bietjesrecepten!


De witpunt radijsjes zijn nu allemaal uit de grond. Ik ga maar weer snel een nieuw plekje zoeken om te zaaien want ze zijn echt heerlijk op een broodje kaas!

In mijn chrysanten zie ik een oranje knop!! Joehoe! Ben heel benieuwd wat dat wordt want ik geloof dat ik wel 10 verschillende soorten heb staan. Alle bloemen gaan hard op het moment. Dikke knoppen (zinnia), stevige stengels (gladiool), een grote gele smile (zonnebloem) en meer. Teveel om op te noemen!


Een ander hoogtepunt van vandaag...ik heb ge-no-ten van mijn eerste heerlijke framboos! Afgelopen week nog helemaal groen en klein en nu al zo mooi gaaf en sappig! Die moest gegeten voordat de vogels het zouden doen!


Ik heb trouwens ook nog niet verteld  dat ik meedoe met de teeltwedstrijd van het moestuinforum! De uitdaging is om een zo grot mogelijke radijs te kweken!! Ik ben wel in voor een uitdaging dus ik doe mee!! En mijn wedstrijdradijsjes zijn inmiddels boven de grond! Joehoe!! We hebben tot oktober de tijd. Ben heel benieuwd.
als dat net zo hard gaat als de American Giant....die overwoekert echt de héle boel!

woensdag 6 juli 2011

Foto's


 is? Maar mooi is 'ie wel!





Geef vampieren geen kans

Het he-le huis geurt (of meurt) naar knoflook. Ik heb gisteren nog meer knoflook geoogst..heerlijk! Het moet even 'drogen' maar gezien het buiten regent en we geen grote boerenschuur hebben helaas ligt het dus in huis.
En dat ruik je!


Het groeit allemaal als kool! Inclusief de kool trouwens, ik heb een aantal hele mooie rode koolplanten staan. De bloemen komen ineens goed boven de grond. Nu kan ik tenminste duidelijker zien wat onkruid is en wat niet. Verder wandelen in mijn tuin....de american giant..nou ja zal ik er nog meer over zeggen? De plant wordt GROOT!!! Ik moet hem echt in de gaten houden want anders gaat ie over mijn dahlia's heen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. De dahlia's staan in knop trouwens! En ook de zinnia!
Ik sta inmiddels ook oog in oog (1.81 meter) met de zonnebloem! Zo mooi!
De stokbonen zijn nagenoeg allemaal bij de top van de stokken. En ik heb ook al de eerste bloeiende lathyrus op mijn tuin! Nu geniet ik nog van een heerlijk geurend bosje lathyrus van mijn vaders tuin.

Ik heb nog weer pluksla meegenomen, dat wordt weer smullen straks!

vrijdag 1 juli 2011

1 juli- 1 courgette!

Ja, ja!! Het is zover. De eerste courgette is een feit. En dat op 1 juli. Mooier kan haast niet!
Ik kom net terug van de tuin. Nog even kijken bij die courgette die er van de week ineens was. Dinsdag had ik hem gesignaleerd, 10 cm groot. Nu ligt 'ie te glimmen op het aanrecht. Ik word er zo-zo-zo blij van!
Ook heb ik weer 2 bieten in mijn tas mee naar huis! En terwijl ik nu lekker van de radijsjes geniet (met courgettezuur van de courgettes van vorig jaar) ruik ik de geur van de knoflook nog die ik net geoogst heb. Ik heb 5 dikke bollen meegenomen. De rest staat er nog in.
Hoe-leuk-is-dit!!!!!??